JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Fem års fängelse för dödsolyckan utanför Fliseryd

[2017-08-04] Kalmar tingsrätt

Vid en kollision mellan två bilar i närheten av Fliseryd omkom två personer i den påkörda bilen och en skadades allvarligt. Kalmar tingsrätt dömer den man som vållade olyckan till fängelse i fem år.

Den 27 juni 2017 skedde en kraftig kollision mellan två bilar på Länsväg 646 i närheten av Fliseryd. En man som var påverkad av amfetamin och som saknade körkort körde i hög hastighet in i en bil med släpvagn som fördes med låg hastighet. I den påkörda bilen färdades tre personer. Två av dem avled och en skadades allvarligt.

Den påverkade mannen döms nu av Kalmar tingsrätt för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och olovlig körning till fängelse i fem år. Tingsrätten har när straffets längd bestämts beaktat att mannen tidigare har dömts för likartad brottslighet.

Mannen ska betala skadestånd med sammanlagt 607 370 kr till den skadade och till de avlidnas anhöriga.

En vecka innan dödsolyckan var mannen inblandad i två olika trafikincidenter. Tingsrätten har i dessa fall dömt mannen för vårdslöshet i trafik respektive grov vårdslöshet i trafik.  Vid det ena tillfället lämnade mannen platsen utan att uppge sitt namn och han döms därför också för smitning. Mannen, som under det senaste halvåret varit inne i ett amfetaminmissbruk och regelbundet kört bil, döms också för flera fall av trafik- och narkotikabrott. Mannen frias från ett åtal avseende hot mot tjänsteman.

Tingsrätten anser att det finns risk för att mannen på fri fot gör sig skyldig till fortsatt brottslighet och han ska därför vara fortsatt häktad till dess domen vinner laga kraft.

Senast ändrad: 2017-08-04

För mer information kontakta:

Ulrika Kvarnsjö
Rådman
0480-47 78 42

Tillgänglig per telefon den 4 augusti kl 13-14

Målnummer:

B 1705-17

Beställning av dom:

kalmartingsratt.team1@dom.se