JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Notarietjänstgöring och sommarnotarie

Notarietjänstgöring

Notarietjänstgöringen är en utbildningstjänstgöring. Syftet är att ge nyutexaminerade jurister erfarenhet och utbildning utöver de akademiska studierna. Under senare delen av tjänstgöringen får notarien på eget ansvar handlägga en del utvalda måltyper. I tjänstgöringen ingår viss teoretisk utbildning. Eftersom Kalmar tingsrätt har tingsställen i Västervik och Oskarshamn så får man som notarie räkna med resande i tjänsten under perioder.

Efter fullgjord och godkänd notarietjänstgöring har man förvärvat notariemeritering. Notarien har som statligt anställd lön och andra anställningsförmåner enligt avtal.

Rekrytering sker löpande allteftersom de notarier som finns på tingsrätten fullgjort sin tjänstgöring. Notariekansliet vid Domstolsverket administrerar lediga notarietjänster och ansökan görs där. Gå in på www.domstol.se och välj Arbeta i Sveriges domstolar. Här är en länk till lediga notarieanställningar.

 

 

Sommarnotarie

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar och skriva förslag till domar och beslut. Du kan även få göra rättsutredningar.

Önskvärda kvalifikationer

Du är juris studerande med minst någon termin kvar av juristutbildningen, har genomfört processrätten i juristutbildningen och har inte tidigare erfarenhet av arbete i samma domstolsslag eller instans. Du bör ha goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen, god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.

Anställningstid

Sommaren 2019 kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att erbjuda tjänst som sommarnotarie vid Kalmar tingsrätt.

Kontaktperson

Ytterligare upplysningar lämnas av Karolin Nikolausson, telefon växel 0480-47 78 00.

Facklig information lämnas av facklig notarierepresentant på samma telefonnummer.
Senast ändrad: 2019-03-04